een raam volledig dichtkleven met zandstraalfolie - Zandstraalfolie makkelijk zelf plaatsen op ramen en glazen deuren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Een raam volledig dichtkleven met zandstraalfolie
Mogelijk wenst u een raam volledig dicht te kleven met zandstraalfolie. Houd er rekening mee dat u dan zelf ook geen uitkijk meer hebt naar buiten toe. Voor een praktijkruimte is dat mogelijk de bedoeling, maar voor bvb. een badkamer kan dit een zeer opgesloten gevoel geven. Afhankelijk van de privacy-reden waarom uw zandstraalfolie op een raam, glazen deur of glazen wand wenst te plaatsen, kan u ook kiezen om het glas niet volledig tot bovenaan te bekleven met zandstraalfolie zodat u toch nog wat zicht naar buiten toe behoudt.

  • standaard stellen we voor aan alle zijden tenminste 10mm van de glasranden onbekleefd te laten. We voegen daarom gratis montage-stickers van 10 mm breedte toe aan uw bestelling van zandstraalfolie. Zo kan u op eenvoudige wijze de zandstraalfolie plaatsen zonder dat u aan elke zijde van het glas moet nameten of de zandstraalfolie wel 'juist' zit. U komt er alles over te weten in onze handleiding.  • belangrijk: zorg dat u de afmetingen van uw zandstraalfolie nauwkeurig berekent, rekening houdend met de 10mm vrije ruimte aan alle zijkanten van het glas. Zodat bij het montagewerk alles precies past. Niets belet u om bvb. in de hoogte meer vrije ruimte te laten (zodat u zelf nog zicht naar buiten behoudt), bereken het steeds in de afmetingen van de zandstraalfolie die u bestelt.

  • u wenst slechts 5 mm vrije ruimte aan de zijkanten van glas? U kan de montagestickers (10 mm breed) met een schaar of een breekmes bijknippen/bijsnijden tot op 5 mm breedte. Of zelfs op bvb. 3 mm breedte indien u dat wenst. Zorg er wel steeds voor dat u de afmetingen van uw zandstraalfolie hierop berekent, zodat bij het montagewerk alles precies past. Zie ook onze opmetingstips.

  • u wenst het glas volledig dichtgekleefd met zandstraalfolie (zonder vrije ruimte langs de zijkanten)? Zandstraalfolie aanbrengen tot precies tegen de siliconen of dichtingsrubbers is allerminst makkelijk. Siliconenranden en dichtingsrubbers zijn immers nooit echt volledig 'recht'... Een mogelijke oplossing is dat u -in afspraak met uw glazenmaker- de zandstraalfolie aanbrengt vóór het glas gemonteerd wordt in de raamkader. Of misschien kan u de zgn. glaslatten verwijderen om de zandstraalfolie te plaatsen, waardoor nadien -als u de glaslatten terug aanbrengt- het glas volledig dichtgekleefd is. In deze gevallen hoeft u uiteraard geen gebruik te maken van de montagestickers.


     
    © 2011-2021 GlassDecor.be
    Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu