hoe zandstraalfolie verwijderen - Zandstraalfolie makkelijk zelf plaatsen op ramen en glazen deuren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Hoe zandstraalfolie verwijderen?

Zandstraalfolie die u pas zonet hebt aangebracht (met water en een beetje zeep, volgens onze handleiding) kan u makkelijk meteen terug van het glas halen. Maak dus zeker gebruik van de GRATIS zandstraalfolie die we bij elke bestelling toevoegen om de werkwijze voor het plaatsen van zandstraalfolie vooraf even te 'oefenen'.

Zandstraalfolie verwijderen die jaren geleden is aangebracht:
  • basis om te weten: door opwarming wordt de lijmlaag van de zandstraalfolie 'geactiveerd', waardoor de folie makkelijker verwijderbaar wordt. Het komt er dus op aan dat de zandstraalfolie voldoende warm heeft om deze goed te kunnen verwijderen.
  • beste en eenvoudigste manier is om te wachten tot betreffend raam of glaspartij in z'n geheel opwarmt door de zon. Meestal kan u daarna gewoon met uw vingernagel een hoekje losmaken (of met een glasschraper, maar let op dat u geen krassen maakt op het glas) waarna u rustig aan de folie met de hand weghaalt van het glas.
  • is er geen zon op de plaats waar de glaspartij zich bevindt? Een verhoogde kamertemperatuur -van tenminste een halve dag vooraf- zorgt meestal ook voor een goed resultaat. Mocht dat niet voldoende zijn dan kan u bvb. een elektrisch bijwarm-kacheltje plaatsen, op ruim voldoende afstand van het glas en zodanig geplaatst dat de volledige glaspartij gelijkmatig en in zijn geheel opwarmt (zodat u geen glasbreuk veroorzaakt).
  • sommigen gebruiken ook een gewone haardroger (geen heatgun!) om de folie op te warmen en zodoende te verwijderen. Maar wees daarbij voorzichtig en vooral 'spaarzaam' met de warmte van uw haardroger: het stevig opwarmen van slechts een deel van het glas kan leiden tot glasbreuk.
  • zijn er na het verwijderen van de zandstraalfolie nog lijmresten op het glas, dan kan u deze verwijderen met een solvent als bvb. isopropanol (dat kan u vinden in een doe-het-zelf zaak of in een verfwinkel). Opgelet: isopropanol is -net als alle andere solventen- licht ontvlambaar. Zorg dus voor een zeer goede verluchting in de ruimte waar u het gebruikt. Zorg er eveneens voor dat er geen solventen terecht komen op de siliconen of dichtingsrubbers van uw raam, op de raamkader, op uw vloer of muren, enz...

Disclaimer: al deze tips zijn gebaseerd op onze eigen werkervaring en te goeder trouw, maar ze zijn geheel vrijblijvend: GlassDecor.be neemt hierin geen verantwoordelijkheid.
 
© 2011-2020 GlassDecor.be
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu