montage - Zandstraalfolie makkelijk zelf plaatsen op ramen en glazen deuren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Montage van zandstraalfolie
stap voor stap

1. Knip overtollig papier weg aan alle zijden tot op ongeveer 0,5 cm van de folie.

2. Kleef montage-stickers (GRATIS bijgeleverd) aan de zijranden van het glas.

Deze stickers helpen u om straks de folie mooi gecentreerd op het glas te positioneren. Ze zijn exact 1 cm breed, waardoor u op eenvoudige wijze 1 cm van de glasranden onbekleefd kan laten. Uiteraard onder voorwaarde dat de afmetingen van de folie die u bestelt hierop berekend zijn (zie: bepaal afmetingen).


3.  Spuit het glas flink nat met montage-vloeistof
(= eenvoudige zeepoplossing, zie benodigdheden). Spuit overvloedig en laat geen deel van het glas droog of slechts matig beneveld.


4.  Leg de zandstraalfolie tegen het natte glas, met de papierzijde naar u toe.
Zorg vooraf dat de folie volledig stofvrij is.

Verwijder daarna voorzichtig en gelijkmatig het rugpapier - zodat er geen kreuken komen in de folie. Maak ook uw vingers nat (om vingerafdrukken in de folie te voorkomen) en zorg dat de folie niet dichtklapt.
Tip: werk met 2 personen bij grote vlakken zandstraalfolie. De ene verwijdert systematisch het rugpapier, de andere houdt (met nat gemaakte vingers) de vrijgekomen folie tegen het glas en spuit ondertussen ook alle reeds vrijgekomen kleefzijde nat met montagevloeistof.


5. Spuit de volledige kleefzijde grondig nat met montagevloeistof.
Wees overvloedig en laat geen stukje droog of slechts matig beneveld.


6. Keer de folie om: met de natte kleefzijde naar het natte glasoppervlak (maak vooraf uw vingers nat met montagevloeistof). Laat vervolgens de folie zich gelijkmatig aansluiten tegen het glas. Doe dit langzaam en zonder aandrukken. Tip: werk met 2 personen bij grote vlakken zandstraalfolie.
Vermijd luchtbellen of vouwen. Licht desnoods de folie geheel of gedeeltelijk weer op -spuit indien nodig wat montagevloeistof bij tussen het glas en de folie- en laat hem daarna opnieuw aansluiten op het glas.


7. Schuif de folie op de juiste plaats.
De montage-stickers (zie stap 2.) leiden u om de folie in juiste positie te brengen.
Schuift de folie niet of moeilijk? Controleer of er voldoende montagevloeistof zit tussen folie en glas. Spuit voorzichtig bij. Helpt dit niet? Keer dan de folie opnieuw om op het glas, voeg enkele druppels babyshampoo (of gewone huishoud zeep) toe aan de montagevloeistof en herbegin vanaf stap 5.


8. Wrijf de folie stevig aan met de rakel
Maak de rakel (zie benodigdheden) vooraf nat met montagevloeistof.
Houd met de ene hand de folie vast, met de andere hand de rakel. Wrijf vanuit het midden van de folie naar de zijkanten toe en druk stevig de vloeistof van onder de folie vandaan. Verwijder op die manier systematisch alle vocht tussen folie en glas. Werk rustig en beschadig de folie niet.


9. Kleef bijkomende vlakken
Indien u meer dan één vlak zandstraalfolie gaat kleven op hetzelfde glasoppervlak:
  • Maak het glas droog op de plaats waar u bijkomende montage-stickers gaat kleven
  • Neem het bijkomende vlak zandstraalfolie en start opnieuw vanaf stap 3.


10. Werk af en laat drogen
Verwijder de montagestickers. Controleer of de randen van de folie overal goed aansluiten. Druk zonodig aan met de rakel.
Laat de folie drogen. Het duurt gemiddeld 24u voor hij goed hecht. Wacht tenminste 2 dagen om het bekleefde glas te poetsen.

© GlassDecor.be kleefhandleiding:
Paulissen M. - Heuvel 48, 2580 Putte - Belgium

home    |    opmetingstips    |    prijs berekenen & bestellen
 
© 2011-2021 GlassDecor.be
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu